BADGER HOUSE
NEWMARKET

Existing house lifted and renovation

This house in Newmarket has gone through many changes in its life. The state it was in before the recent renovation by Invilla and Investwell Builders was a mix bag of era’s and styles. The original style of the house has been comprised with a brick base infilling the underneath and a poorly laid out kitchen and bathroom renovation. The kitchen was in the very middle of the house with a bedroom and bathroom feeding off it, and only one narrow door leading from it to the large rear deck.

Working with the clients, Invilla got the design right on the first go, with the only change being a further rear extension to create a larger butlers pantry and laundry. This lead to a potential Development Application being needed, but with a lot of work by Invilla and the town planner we managed to reduce this to a relax, saving the client a lot of time and money.

The result is an open plan living/dining/kitchen that leads to a new alfresco area under the existing upper deck. This leads to a brand new pool and provides direct access to the large backyard. Upstairs keeps much of the existing house and transformed the previously awkward kitchen into a new second living area providing direct access to the rear deck and new internal staircase. The old living room and narrow 3rd bedroom has been transformed into a master suite with ensuite and walk in robe that leads out onto the new front porch.

Original Photos

Floor Plans

1  ENTRY

2  LIVING

3  KITCHEN/DINING

4  BEDROOM

5  ALFRESCO

6  GARAGE