BRUNSWICK HOUSE
NEW FARM

New modern house

On a narrow block in New Farm, this house utilises as much of the allowable height restrictions to create a multi-leveled and articulated facade. The garage comprises of a timber batten design that continues around into the entry foyer, and integrates the garage door for a seamless look.

The first level contrasts the dark colours as a white box punching out from within the vertical black cladding of the main 2 storey volume, which continues above the front balcony and is adorned by a wrap around skillion roof clad in a brilliant bronze finish. Full height glazing to the entry and stair void accentuates this wrap around feature and provides and divide for the rear half of the house, which has a large double height stone fire place.

As New Farm is a dense, hilly suburb, it was important to create an appealing look not only from the front, but sides and rear as well. Many neighbours would be able to look into this site, so high slit windows strategically placed to avoid peering eyes was essential to the design of the layout.