WIGHTS HOUSE
WIGHTS MOUNTAIN 

 

Renovation

Located on a large rural block in Wights Mountain, this existing brick home doesn’t do justice to it’s amazing setting within the Samford Valley. Because the house has such strong bones and the client a boutique builder, the decision was made to renovate rather than re-build. 

The biggest change to the house will be the facade, currently a 2 storey brick rectangle with a gable roof, transformed into a modern piece of architecture that blends clean horizontal lines with spectacular vertical masses of stone. Counter-levered roofs and balconies extend out to elongate the previously flat facade to create plenty of articulation and interest. The design is clearly worked in with the existing to minimise the amount of demolition required, and keep as much structure as possible. 

Internally a new entry, stair, living room, open plan kitchen, bathroom and master suite will all flow perfectly around the existing rear alfresco pool area. 

Original Photos

Floor Plans

1  MASTER

2  WALK-IN ROBE

3  OFFICE

4 LIVING/DINING

5  KITCHEN

6  ALFRESCO

7  BEDROOM

8  RUMPUS