NURSERY HOUSE
HOLLAND PARK

raise + build in renovation

This small Queenslander in Holland Park was in desperate need of renovation. The family had a baby on the way and only 2 awkward bedrooms, one of which was not legal height. So a lift and build under was the simplistic solution to double the floor space without extending back into the difficult rear yard. 

A new carport also gave protection for 2 cars rather than eating up valuable internal space with a garage. The design of this carport is minimal and modern as to not compete with the existing house or clash with the feature window above. A flat profile clad in the same weatherboard as the rest of the house allows it to blend in seamlessly and has no gap between it and the house as to protect the family completely from weather when heading from car to inside the house.